Hur mår hinduerna i Bangladesh?


প্রকাশিত:
১৯ মার্চ ২০২১ ০৯:১২

আপডেট:
৫ জুলাই ২০২২ ০৪:০৭

Statistik över nedgången av hinduisk befolkning i Bangladesh.

1951 - 22,05%

1961 - 18,50%

1974 - 13,50%

1981 - 12,13%

1991 - 11,28%

2001 - 09,02%

2011 - 8,50%

Därefter har det varit mycket kontrovers över siffrorna, som visar att den hinduiska befolkningen har vuxit med 10% under en tioårsperiod. Ingen kan dock bevittna om att någon har flyttat tillbaka till Bangladesh.

I grund och botten ser vi en tydlig trend som visar att den hinduiska befolkningen i Bangladesh har minskat drastiskt.

Muslimska minoriteten i Indien har däremot inte minskat utan ökat. En stor anledning är att Pakistan och Bangladesh inte är ett säkert alternativ för muslimer i Indien. De har inget annat val än att slåss där de befinner sig.

Under partitionen 1947 bodde och arbetade människor i två delar av bengaler. Många kunde lämna sitt hemland Östra Bengal över natten, men många familjer kunde inte det.

Som ett resultat är hälften av deras familj i Indien och hälften i Bangladesh.

Hinduerna från två bengaler befinner sig fortfarande i detta tillstånd av mental ångest. Deras förhållande till de två länderna är starkt. Det är därför deras patriotism ifrågasätts mycket lätt.

En sak som är viktigt att tänka på är att hinduer betalade det högsta priset i 1971 och kämpade för drömmen om ett sekulärt land. De ville inte lämna landet.

Efter att landet blev självständigt fortsatte de drömma om ett sekulärt land. Deras dröm höll inte länge!

Efter 1975 markeras konstitutionellt den muslimska majoriteten och landet förvandlas till ett muslimskt land på alla nivåer. Från sekulärt land till statsreligjon Islam.

Hinduernas misär började på nytt.বিষয়: Sheikh Taslima Moon


আপনার মূল্যবান মতামত দিন:


এই বিভাগের জনপ্রিয় খবর
Top